Articole

Suflare împrumutată

Pinterest2O suflare împrumutată…cam asta am primit fiecare din noi de la Creatorul nostru. E de fapt un dar şi depinde de noi ce alegem să facem cu el, când e atât de scurt şi trecător.

În spatele măştilor pe care le purtam zi de zi cu toţii suntem la fel, deţinem acelaşi răsuflu firav, pe care trebuie să-l valorificăm. Dar cum?

1. Mulţumire.
Tot ceea ce avem, primim şi trăim sunt de fapt cuvintele de dragoste ale lui Dumnezeu peste noi. În momentul în care practicăm mulţumirea despachetăm darurile primite zi de zi. Nu cred că vreunul dintru noi primeşte un cadou şi îl lasa pe masă spunând: “hmm…o sa îl deschid mai târziu!”

Atunci când eşti mulţumitor pentru fiecare lucru, mic sau mare, bun sau rău, despachetezi daruri şi viaţa ţi se schimbă. Căci ştim deja…ceea ce gândim, ceea ce practicăm zi de zi sunt rezultatele pe care le vom vedea în viitor. Deci obiceiul mulţumirii trebuie practicat zilnic, fiindcă atunci când tu mulţumeşti, ceva în tine se schimbă, te vindeci! Şi când tu te vindeci se vindecă şi contextul în care te aflii. Mulţumirea e cealaltă faţă a rugăciunii.
Deci dă astăzi nume darurilor primite, prin mulțumire.

2. Bucurie.
Nu se poate ca mulţumirea să nu fie urmată de bucurie. De obicei vin la pachet. Din păcate bucuria nu e un sentiment pe care să aştepţi să cadă din neant. La început trebuie să conştientizezi ceea ce simţi şi să alegi să controlezi ca mai apoi să vină natural. Ce vreau să spun cu asta?

Bucuria e ca un foc şi focul nu poate arde fără oxigen. Când vin rafalele de vânt peste viaţa ta, trebuie să le laşi să îţi alimenteze bucuria şi nu amărăciunea şi ingrijorarea. De ce? Pentru că după ce a tecut vântul urmează cu siguranţă ceva mai bun. Din experienţă înveţi, creşti, te vindeci, devi mai puternic şi chiar mai înţelept. Deci privește ca pe o oportunitate să aplici ce ai învăţat până acum sau să înveţi ceva nou. Lasă bucuria să te însoţească ALEGÂND să vezi partea benefică a situaţiei.

3. Har
Harul e o apă curgătoare. Dacă ţi apă într-un vas devine stătută şi nu mai poţi face mare lucru cu ea. Ea trebuie să curgă mereu ca să fie proaspătă. Aşa este şi cu harul care ne este dat, binecuvântările pe care le primim. Trebuie să le lăsăm să curgă prin noi ca şi alţii să se bucure de ele. Când laşi să curgă, ajuţi sau lucrezi la ceva, fă-o ca pentru Domnul şi nu ca pentru oameni. Aşa cum spunea Dorothy Sayers: “ori de câte ori facem din om centrul lucrurilor, el devine centrul furtunii, originea problemei. Din clipa când te gândeşti că lucrezi pentru oameni, începi să ai impresia că ceilalţi îţi datorează ceva în schimbul eforturilor tale. Vei începe să te aştepţi la răsplată, te vei strădui să atragi aplauze.”

Nu îţi irosi suflarea primită pentru laude efemere. Investeşte în ceea ce durează, sădeşte lucrurile bune, spre creşterea ta şi a celor din jur.

Mult succes!

“The fact that our heart yearns for something Earth can’t supply is proof that Heaven must be our home.” (C.S.Lewis)

Pinterest1

Disclaimer: În acestă postare am fost inspirată de cartea 1000 de daruri de Ann Voskamp, o recomand cu cea mai mare încredere 🙂
Photo credit: Pinterest

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s