Articole

Mintea în vacanţă

eliminate the unecessaryAsta e o expresie tocmai auzită. Şi m-am gândit: „Este posibil? Ne trimitem mintea în vacanţă?”

Se pare că da…

Ce înseamnă asta?

*Cum văd eu situaţia* Sunt toate acele momente în care comoditatea apasă atât de tare încât…nici măcar mintea nu ar mai vrea să facă ceva din cauza relaxării. Şi nu mă refer la o relaxare fizică, ea este bună ocazional şi chiar ne este benefică. Dar ma refer la acele relaxări comportamentale transformate în indiferenţă.

Cineva mi-a zis că ne lăsăm limitaţi de frică şi nesiguranţă. Frica este chiar acel moment în care îţi simţi mintea paralizată…şi de ce ne temem până la urmă?

Care sunt temerile noastre cele mai mari? Şi mai ales: ne lăsăm controlaţi de ele?

Suntem oameni şi inevitabil parcă vin la pachet, dar în final contează atitudinea care urmează acestor reacţii. Curajul este ceea ce faci în ciuda fricii, nu absenţa ei.

Ce vreau să spun totuşi cu asta?

Azi vreau să te îndemn să nu te laşi condus de frică, să îndrăzneşti şi să crezi că eşti mai mult decât capabil să treci peste orice obstacol pe care viaţa ţi-l aruncă în faţa uşii. De asemenea vreau îţi spun să nu îţi laşi mintea în vacanţe lungi pentru că o să se întoarcă înapoi cu nişte scenarii dintre care 98% nu vor fi adevărate şi atunci…pe lângă acele obstacole menţionate îţi adaugi singur greutate la bagaj.

Aşa cum ştii, viaţa e plină de obstacole dar trebuie să le depăşeşti şi e mai uşor dacă o faci zâmbind…hei! ai ajuns până aici, nu? Te vei descurca de minune şi de aici pe mai departe!

Hai să facem curat! Să facem curat în dulapul vieţii şi al minţii unde am adunat frici şi nesiguranţe, amărăciune şi neiertare. Nu te vor zidi şi nu te vor ajuta să creşti! Nu ne sunt necesare!

Azi vom pune în dulapul nostru dragoste necondiţionată, gratitudine, iertare, dărnicie fără aşteptări şi credinţă însoţită de bucurie.

Acestea fac parte din lucrurile care ne vor ajuta să creştem. Bineînţeles lista poate continua şi te rog, adăugă ce simţi că lipseşte din dulapul tău şi elimină ce nu este benefic.

Mult succes!

Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet şi sănătoase pentru oase.(Proverbe 6:24)

little things

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s