Alte gânduri

Patul de Spital

pat spital art

Follow my blog with Bloglovin

De aşa multe ori, noi parcă ne aflăm într-un pat de spital emoţional şi mental. Nu e neapărat un lucru fizic dar ne legăm singuri şi ne paralizăm şi ne încăpăţânam să ne ridicăm, uitând că sunt oameni care se află în astfel de stări fizic şi ar da orice să schimbe situaţia.

De ce spun asta?

Azi, zi de octombrie tomnatică, am avut o experienţă…diferită. Am avut ocazia să vizitez oameni care sunt cu adevărat bolnavi fizic, care sunt prinşi de un pat de spital, mai rău este când aflii că sunt legaţi de acel pat de 3 ani şi nu pot nici să vorbească datorită condiţiei. Singura bucurie? Un geam către o grădină posomorâtă cu copaci îngălbeniţi de toamnă şi câteva raze de soare rătăcite printre crengile lor şi vizitatorii ocazionali. Azi acei vizitatori au fost nişte tineri de la Biserică, ei au vrut să transmită un gram de speranţă. Chipul bolnavului a fost nepreţuit, o bucurie nerostită şi ochi mari albaştri plini de speranţă.

De la aceşti oameni aparent simpli avem de învăţat.

Şi acum, mă gândesc…eu am ajuns acasă, în patul meu confortabil binecunoscut pe când aceşti oameni au rămas în patul rece de spital cu mirosul acela specific, privind spre fereastră şi trăgând de mica speranţă care o mai au.

Asta mă duce la următoarea idee. Poate ai observat şi tu…când oamenii se afla în astfel de circumstanţe sau afla că mai au (să zicem) 2 săptămâni de trăit spre ce se întorc ei?

Spre Dumnezeu şi spre Cuvânt (Biblia).

De ce nu îşi spun „să mai citesc o dată acel roman care m-a impresionat sau filozoful favorit, să mai ascult o dată melodia aia, căci nu voi mai avea ocazia…”

Nu! Toate acestea, toate cărţile ce o dată ne-au impresionat, toţi filozofii ce ne-au pus pe gânduri o dată se transformă în praf uitat. Omul se întoarce către Dumnezeu! Către creatorul lui.

Este şi trist pe de-o parte ca trebuie să fie astfel de circumstanţe care să ne facă să ne întoarcem spre ce era adânc îngropat în inimile noastre. Şi apoi apare un regret „dacă aş fi luat decizia asta mai devreme! dacă aş fi avut mai mult timp…” dar e imediat amestecat cu bucuria descoperirii Cuvântului Vieţii.

Sper să nu fi în astfel de circumstanţe şi sper să faci alegeri înţelepte.

Şi mai sper că, azi, să ne ridicăm din orice pat al confortului fals, al nemulţumirii, frustrării, mândriei, inferiorităţii sau altul din care ne-am aşezat. Azi să fim oameni ai curajului!

Mult succes!

“Always value your reputation with God more than your reputation with man.” (Joyce Meyer)
“Being positive does not mean we deny the existence of difficulty; it means we believe God is greater than our difficulties.” (Joyce Meyer)
large

Advertisements

One thought on “Patul de Spital

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s