Articole

Binele făcut

Follow my blog with Bloglovin
binele facut artSe pare că toamna a venit neanunţată, cu vânt rece, temperaturi scăzute, frunze galbene şi oameni zgribuliţi pe stradă.

Azi m-am gândit la noi! La oameni şi la atitudinea pe care o avem când facem un bine.

Fiecare din noi ar trebui să ne întrebăm: „Cum aş vrea să se comporte celălalt după ce mi-a făcut un bine?” şi după ce răspundem, acea atitudine să o adoptăm şi noi atunci când facem un bine.

Am întâlnit în ultimele săptămâni un comportament contrar la oameni şi nu îmi place ce am văzut.

Se întâmplă de aşa multe ori ca, după ce ajutăm un om, fără să ne dăm seama, în noi se activează instinctul de „mi-e dator”. Sau poate ne dăm seama dar ne place sentimentul, pentru că dă falsă impresie de superioritate.

Azi vreau să îţi spun să fi atent la ce instincte ai şi dacă cumva te-ai gândit la asta să îţi aminteşti că în momentul în care ai ales să faci un bine a fost o decizie luată de bună voie şi nu aştepta o răsplată în schimb. Un astfel de gest spune mai multe despre tine decât despre cel asupra căruia ai hotărât să acorzi ajutorul.

Atunci când arunci sămânţa ea va încolţi şi va înflori. Poate pentru tine e doar un pahar cu apă, dar pentru celălalt e mult mai mult decât atât.

Din păcate ştiu că există partea când oamenii îşi amintesc mult mai repede ce le-a fost făcut rău decât bine. De ce noi ca şi indivizi punem aşa de uşor în faţă fiecare atitudine greşită, fiecare cuvânt rău şi uităm de toate cele bune?

Pe cele bune ar trebui să le sărbătorim în noi şi să le îmbrăţişăm şi să aruncăm răul afară, în schimb e chiar invers. De ce?

Tu ce pui înainte?

Adu-ţi aminte de toate lucrurile bune care sunt în tine şi care au fost făcute în viaţa ta şi fi mulţumitor pentru ele. Cât despre cele rele, ignoră-le, iartă-le, ridică-te deasupra situaţiei. Un om puternic iartă. Tu eşti responsabil de atitudinea şi gândurile tale. Nu acţiona pe baza celor negative. Alege ca atunci când faci un bine să te bucuri de bucuria celuilalt, alege să fi o binecuvântare pentru că binecuvântându-l pe cel de lângă tine vei atrage binecuvântări asupra ta. (Ştiu că am făcut abuz în fraza asta de cuvântul binecuvântare dar numai pentru că e extrem de important şi de o valoare mare şi atunci când noi îi vom înţelege valoarea vom ştii să acţionăm în concordanţă.)

Nu uita, când faci un bine celui de lângă tine, el nu e la cheremul tău şi nu are nici o obligaţie faţă de tine, omul acela este liber să îşi aleagă atitudinea. Şi dacă e invers, cineva are un astfel de comportament nociv faţă de tine, să nu te simţi constrâns de ea şi nu te victimiza, te poţi ridica deasupra situaţiei

Să învăţăm să acordăm respect şi întâietate celor din jur, să îi iubim aşa cum şi Dumnezeu ne iubeşte pe noi.
Aşa că…azi aleg să fiu mulţumitoare, mulţumesc lui Dumnezeu pentru tot binele făcut şi pentru fiecare om prin care El a ales să mi-l acorde în anumite circumstanţe.

Mulţumesc şi ţie pentru că ai citit asta şi sper că de acum să facem bine celor din jur fără să aşteptăm ceva în schimb. Răsplata vine de la Dumnezeu (şi crede-mă, El are din belşug!)

Mult succes în alegerea atitudinii potrivite!

„Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel; căci în aceasta este cuprinsă Legea şi Prorocii.” (Matei 7:12)

„Aruncă-ţi pâinea pe ape, şi după multă vreme o vei găsi iarăşi!” (Eclesiastul 11:1)
la binele facut

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s