Articole

Oglinda

mirror

 

Te-ai uitat azi în oglindă? Cu siguranţă răspunsul este da!
Cum rămâne cu oglinda interioară?
Se întâmplă ca oamenii să aibe tot felul de aşteptări galactice de la ceilalţi dar când e vorba de propria persoană parcă…se stinge o lumină.
Aşa să fie? Am apăsat pe vreun întrerupător?
Se pare că vedem aşa de uşor toate greşelile şi neajunsurile celorlalţi şi există acea satisfacţie bolnavă de a judeca şi de a scoate în evidenţă aceste aspecte.

Dar tu? Te porţi aşa cum ai vrea ca celălalt să se poarte cu tine?
„Ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel.” (Matei 7:12)

Dacă doreşti respect, oferă respect, dacă doreşti amabilitate oferă amabilitate, sau poate lucruri mai simple, un telefon, un salut, un zâmbet atunci oferă aceste lucruri…sună simplu? Este!
Nu ştiu dacă ai analizat în ultima vreme (sau vreodată) acest aspect, dar gândeşte-te la toate lucrurile pe care ai vrea ca o persoană apropriată să ţi le facă sau chiar la toate lucrurile care simţi că te enervează la cineva şi gândeşte-te de ce te enervează? _Poate e posibil ca şi tu să faci exact aceleaşi lucruri şi să nu îţi dai seama. Poate că te enervezi când aştepţi jumătate de oră la locul unde aţi stabilit ca o să vă întâlniţi, dar dacă te gândeşti mai bine, poate şi tu ultima dată ai întârziat o oră. Apropo, punctualitatea este şi ea o dovadă de respect faţă de timpul şi persoana cu care te întâlneşti şi asta o spun eu…care obişnuiam să întârzii destul de des, dar nu e un lucru de lăudat, de accea mai bine evită!

Ce îţi propun eu?
Ceea ce susţii să trăieşti, pentru ce te lupţi să aplici în primul rând în viaţa ta şi te asigur că şi ceilalţi te vor urma când te îndrepţi spre „locuri” bune.
Ceea ce aştepţi de la cei din jurul tău să oferi tu în primul rând.

Şi să nu mai condamnăm, să acceptăm şi să credem că omul poate fi schimbat, acesta este primul pas, dacă vom crede că un om poate fi schimbat el va fi într-adevăr schimbat.

Să ne amintim zilnic să fim cea mai bună versiune a noastră 😉

Mult succes în călătoria din oglinda înterioară!

“Everyone seems to have a clear idea of how other people should lead their lives, but none about his or her own.” (Paulo Coelho)

be good

Advertisements

3 thoughts on “Oglinda

  1. Din pacate multe persoane au sentimentul ca ceea ce ¨le-a fost dat¨ (personalitate, temperament, aspect sau idei) nu poate fii schimbat sau si mai grav, nu trebuie schimbat…asa sunt eu si nu vad de ce m-as schimba pentru cineva….si foarte des exista criticile la adresa celorlalti in special pt ca nu ne pasa de ceilalti si nu simtim ca ei merita vreun pic de respect din partea noastra. Imi place ideea postului 🙂 dar cred ca lucrurile nu sunt totusi atat de simple. Sunt prea multe mecanisme inconstience implicate in relatia cu noi insine sau cu ceilalti incat solutia la astfel de probleme sa fie atat de usoara:) Maybe i´m wrong tho ;))

  2. Wonderful work! This is the type of info that should be shared around the web. Shame on the search engines for not poinniotisg this post higher! Come on over and visit my web site . Thanks =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s